Hoeveel krijgt u?

Doe de pensioencheck

U wilt natuurlijk weten of u genoeg pensioen opbouwt. Er zijn 4 manieren om uw pensioen zelf te checken:

1. Inloggen in Mijn Pensioencijfers

Mijn Pensioencijfers is een online omgeving waarin u uw pensioen kunt checken en zelf wijzigingen kunt doorvoeren. U logt in met uw DigiD. In Mijn Pensioencijfers ziet u in één oogopslag wat u aan pensioen hebt opgebouwd bij ons. Voor uzelf en voor uw eventuele nabestaanden.

In Mijn Pensioencijfers ziet u ook:

  • de gegevens van u en eventueel uw partner
  • het pensioen dat u kunt bereiken bij ons als uw situatie niet verandert
  • uw Uniform PensioenoverzichtAfkorting voor Uniform Pensioenoverzicht. Een persoonlijk pensioenoverzicht dat deelnemers ontvangen van hun pensioenfonds. (lees de veel gestelde vragen)

2. Mijnpensioenoverzicht.nl bezoeken

Voor een totaaloverzicht van uw pensioen gaat u naar www.mijnpensioenoverzicht.nl. U logt in met uw DigiD. Daarna ziet u in één oogopslag:

  • uw AOW-pensioen van de overheid
  • hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en bij welk pensioenfonds of -verzekeraar
  • Een inschatting van uw pensioen als het mee- of tegenzit
  • wat uw nabestaanden krijgen als u overlijdt

Lees ook de veel gestelde vragen over Mijnpensioenoverzicht.nl.

3. Zelf het pensioen uitrekenen

U kunt ook zelf de rekensom maken. Ga naar de uitleg.

4. Snel uw pensioen checken met de Pensioenchecker

Even snel en makkelijk uw pensioen checken, net zoals uw banksaldo. Dat is het doel van de Pensioenchecker app. De Pensioenchecker laat u overzichtelijk zien hoeveel pensioen u krijgt, wanneer u met pensioen kunt, wat extra sparen doet voor uw pensioen en of u eerder kunt stoppen met werken. Lees meer op de website van de Pensioenchecker.

Vragen?

Is uw pensioen bij ons niet helemaal duidelijk of hebt u andere vragen over uw pensioen? Neem dan contact op met ons. Wij kennen alle details van uw pensioenregeling en helpen u graag.

Maar is dit genoeg?

Hebt u een goed beeld van uw inkomsten na uw pensioen? Dan kunt u ook checken of dat voor u voldoende is om uw plannen straks uit te voeren. Log in bij Mijn Pensioencijfers en stel snel en eenvoudig uw toekomstige huishoudboekje samen in de Pensioenschets.