Mijn situatie verandert

Bankrekeningnummer wijzigen

Uw bankrekeningnummer

Meestal hebt u zo ongeveer uw hele leven hetzelfde rekeningnummer, van uw eerste zakgeld tot en met uw pensioen. Soms is het echter nodig om een rekeningnummer te wijzigen. Hoe zorgt u ervoor dat ook uw pensioen op het nieuwe nummer wordt uitgekeerd?

Rekeningnummer in het buitenland

Met een verhuizing naar het buitenland, verandert misschien ook het bankrekeningnummer waarop u het pensioen wilt ontvangen. Let wel op. Opent u een bankrekening bij een bank buiten Europa, dan kunt u te maken krijgen met maandelijkse kosten. Ook ontvangt u uw pensioen later dan de betaaldatum.

Rekeningnummer

Kosten

Betaaldata

Bankrekening bij een bank buiten Europa Uw pensioen overmaken naar een bankrekeningnummer buiten Europa brengt kosten met zich mee. Het pensioenfonds betaalt hiervoor extra kosten. Daarnaast kan de buitenlandse bank extra kosten bij u in rekening brengen. Deze gaan van uw pensioen af. De hoogte van deze kosten verschillen per bank en per land. Het pensioenfonds heeft hier geen invloed op.

Wij maken de pensioenen elke 23e van de maand over. Valt deze dag in een weekend of op een feestdag, dan maken wij het over op de werkdag vóór de 23e. Omdat de betaling naar een bankrekening buiten Europa gaat, staat het geld niet dezelfde dag op uw rekening. Dit kan een paar dagen duren.
Bankrekening bij een bank in Europa Geen kosten Wij maken de pensioenen elke 23e van de maand over. Valt deze dag in een weekend of op een feestdag, dan maken wij het over op de werkdag vóór de 23e.

Wijzigen bankrekeningnummer

Om uw rekeningnummer te wijzigen, logt u in op Mijn Pensioencijfers. Vul hier het formulier Betaalgegevens wijzigen in.