Hoeveel krijgt u?

Reken zelf uw pensioen uit

Wilt u precies weten hoe uw ouderdomspensioen wordt berekend? En wilt u de som zelf maken? Volg hieronder de uitleg hoe u in een bepaald jaar pensioen hebt opgebouwd.

Het bedrag dat uit de pensioenberekening volgt is niet het volledige pensioen dat u straks ontvangt. Het is alleen het ouderdomspensioen dat u van ons ontvangt. Dat wordt na uw pensioen aangevuld met:

  • AOW-pensioen Afkorting voor Algemene Ouderdomswet. Op grond van deze wet ontvangt u vanaf een bepaalde leeftijd een ouderdomspensioen van de overheid. (van de overheid)
  • eventueel aanvullend pensioen van andere pensioenfondsen of –verzekeraars
  • extra pensioen dat u misschien zelf hebt bijgespaard, bijvoorbeeld lijfrente of koopsompolis (van bank of verzekeraar)

Wij hebben een regeling voor het basispensioen (voor een bepaalde groep werknemers) en een aanvullende regeling voor mensen boven een bepaalde salarisgrens, het excedent pensioen.

Kies hieronder de berekening van uw pensioen:

Is de uitkomst van de som genoeg?

Hebt u de som klaar van uw inkomsten na uw pensioen? Dan kunt u ook checken of dat straks voor u voldoende is om uw plannen uit te voeren. Log in bij Mijn Pensioencijfers en stel snel en eenvoudig uw toekomstige huishoudboekje samen in de Pensioenschets.