Nieuws

Daling dekkingsgraden in september

In september daalde onze dekkingsgraden. De rente daalde, waardoor we meer geld opzij moeten zetten om later alle pensioenen te kunnen betalen. Ook onze beleggingen werden minder waard. Daardoor verslechterde onze financiële positie.

 

Dit waren op 30 september 2020 onze twee belangrijkste dekkingsgraden:

  • De actuele dekkingsgraad daalde van 109,1% naar 107,1%.
  • De gemiddelde dekkingsgraad over de afgelopen 12 maanden, de beleidsdekkingsgraad, daalde licht van 110,1% naar 109,6%. De daling komt doordat de maand die uit het gemiddelde gaat hoger was dan afgelopen maand.

Ons fonds is financieel helemaal ‘gezond’ bij een beleidsdekkingsgraad van 116,6%. Dat betekent dat er voor elke €100 die we (in de toekomst) aan pensioen moeten uitbetalen €116,60 in kas hebben aan vermogen.

Wat betekent dit voor uw pensioen?

De dekkingsgraden laten zien dat we te weinig buffer hebben om klappen op te vangen. Deze reserves moeten we aanvullen. Daarom hebben we onlangs een nieuw herstelplan ingediend bij toezichthouder De Nederlandsche Bank. Het herstelplan is inmiddels goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. Van een verlaging van uw pensioen bij ons fonds is geen sprake.

Meer informatie

Bekijk de ontwikkelingen van onze financiële situatie in deze grafiek. Hier leest u ook meer achtergrondinformatie en uitleg over onze financiële positie en onze dekkingsgraden.

Bron: Bestuur