Nieuws

Uw pensioen gaat omhoog met 1,05%

Ondanks de lage rente, is er goed nieuws. Uw pensioen gaat omhoog met 1,05%.

Dit geldt voor:

  • opgebouwde pensioenen van werknemers en oud-werknemers die hun pensioen bij ons fonds hebben laten staan én
  • ingegane pensioenen van onze gepensioneerden.

Het bestuur is blij dat we dit kunnen doen. Zoals u wellicht hebt gehoord in de media hebben pensioenfondsen veel last van de lage rente. Daardoor dreigden pensioenfondsen zelfs de pensioenen te moeten verlagen. Bij ons fonds is dat niet aan de orde. Integendeel!

Prijsstijging niet volledig gecompenseerd

Elk jaar proberen we de pensioenen te verhogen. Maar een verhoging is alleen mogelijk als onze financiële positie goed genoeg is. Gezien de bijzondere omstandigheden van het afgelopen jaar (lage rente) en de verwachting dat we eind van 2019 in herstel komen, kunnen we de pensioenen deels laten meestijgen met de prijsstijgingen. De prijsstijging is in 2019 2,7%.

Gepensioneerden krijgen de verhoging in februari

In februari krijgen onze gepensioneerden 1,05% meer pensioen plus de verhoging over de maand januari met terugwerkende kracht. Zij ontvangen in de loop van 2020 ook een Uniform Pensioenoverzicht per post thuis waar de nieuwe bedragen op staan.

(Oud-) werknemers zien het op hun pensioenoverzicht

Werknemers en oud-werknemers zien hun pensioen dat ze tot nu hebben opgebouwd met hetzelfde percentage stijgen. Werknemers ontvangen in de loop van 2020 ook een Uniform Pensioenoverzicht per post thuis waar de nieuwe bedragen op staan.

Alle deelnemers zien de verhoging volgend jaar als ze inloggen in de beveiligde omgeving van onze website www.pstpensioen.nl, Mijn Pensioencijfers.

Meer informatie

Meer informatie over verhoging van pensioenen voor werknemers, oud-werknemers en gepensioneerden leest u op onze website.