Nieuws

Pensioenmythe: ‘Alles verandert in de nieuwe pensioenregeling!’

Veel mensen denken dat alles verandert in de nieuwe pensioenregeling. Maar niet alles verandert, veel in de nieuwe pensioenregeling blijft zoals het nu is.

Veel blijft hetzelfde

U blijft via uw werkgever pensioen opbouwen. Het pensioen blijft een aanvulling op uw AOW. En u krijgt pensioen zolang u leeft. U en uw werkgever leggen premie in. Met die premie beleggen we. Na uw overlijden is er ook pensioen voor uw partner en kinderen. En u blijft pensioen opbouwen als u arbeidsongeschikt raakt.

Wat er wel verandert

U krijgt een persoonlijk pensioenvermogen. Het kapitaal voor uw pensioen groeit door de inleg en door de opbrengst van de beleggingen. Daarnaast gaat uw pensioen meer meebewegen met de economie. Gaat het goed met de beleggingen? Dan stijgt uw pensioenvermogen sneller. Als het slecht gaat, kan uw pensioenvermogen sneller iets minder worden. We verwachten wel dat met de nieuwe regels de pensioenen vaker én eerder omhoog gaan dan nu het geval is.

Nieuwe regels voor nabestaandenpensioen

Een belangrijke verandering is het nabestaandenpensioen. Voor alle pensioenfondsen gelden in het vernieuwde pensioenstelsel grotendeels dezelfde regels voor het nabestaandenpensioen. Daardoor is duidelijker waar uw nabestaanden op kunnen rekenen. Het nabestaandenpensioen werkt straks als een verzekering. Uw partner en/of kinderen tot 25 jaar krijgen geld uit deze verzekering als u overlijdt als u nog pensioen opbouwt bij ons fonds óf pensioen krijgt van ons fonds.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de veranderingen en wat dit betekent voor uw pensioen? Lees dan verder op de website. Daar ziet u onder andere een overzicht van alle veranderingen en welke stappen ons fonds moet nemen voor de nieuwe pensioenregeling.

Vragen?

Veel informatie vindt u op onze website en in Mijn Pensioencijfers. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

Wilt u uw persoonlijke pensioenpost digitaal ontvangen? Log op onze website www.pfdhl.nl in op Mijn Pensioencijfers, vul uw e-mailadres in en activeer digitale communicatie (bij Direct regelen - Pensioeninformatie). Wij zetten uw pensioenpost dan digitaal voor u klaar. U krijgt een e-mail van ons als er persoonlijke pensioenpost voor u klaar staat in Mijn Pensioencijfers. Zo bent u altijd snel op de hoogte.