Nieuws

U bouwt vanaf 1 januari 2021 iets minder pensioen op

Vanaf 1 januari 2021 bouwt u minder pensioen op. Het gaat om een daling van 1,875% naar 1,719%. Het pensioen dat u tot 2021 hebt opgebouwd, verandert niet.

Vanaf 1 januari bouwt u minder pensioen op

Hoeveel minder pensioen u opbouwt vanaf 1 januari 2021, hangt af van uw salaris en uw deeltijdfactor. In deze rekenmodule ziet u precies wat het voor uw pensioenopbouw betekent. U vult uw salaris in, kiest uw werkgever en vult het percentage in dat u (in deeltijd) werkt.

Persoonlijk bericht

Alle deelnemers die nu pensioen opbouwen, krijgen in maart een brief over de verlaging van de pensioenopbouw per post. Deze brief kunt u ook online lezen. Hebt u een vraag? Misschien staat het antwoord bij de veelgestelde vragen en antwoorden.

Wat kunt u verder doen?

Door in te loggen op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers ziet u hoeveel pensioen er voor u is. U kunt dan zelf bepalen of het nodig is misschien iets extra’s te doen voor uw pensioen. Zo komt u straks niet voor verrassingen te staan.

Pensioenreglement

In het pensioenreglement staat precies wat er geregeld is voor uw pensioen. De aanpassing over de verlaging van het opbouwpercentage in 2021 en de jaarlijkse wijzigingen van bedragen zijn verwerkt in het pensioenreglement op onze website.

Hebt u nog vragen?

Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag.