Nieuws

Bijna met pensioen? Maak uw pensioen op maat!

Keuzes. We maken ze dagelijks over grote en kleine dingen. Wist u dat u voor uw pensioen ook keuzes kunt maken? U maakt uw pensioen bij ons op maat!

Zo kunt u kiezen om eerder of later te stoppen met werken. Of om bijvoorbeeld partnerpensioen in te ruilen voor extra ouderdomspensioen (of andersom).

Alle keuzes en de gevolgen op een rij

De keuzes die u hebt voor het laten ingaan van uw pensioen, staan op een rij op onze website. Bij elke keuze leest u ook een stukje uitleg. Een keuze als eerder stoppen met werken klinkt misschien aantrekkelijk, maar het betekent ook dat u minder pensioen krijgt per maand. Dit komt omdat u dan eerder stopt met pensioen opbouwen. En omdat uw pensioen over een langere periode wordt uitgesmeerd.

U krijgt pensioen zo lang u leeft. Over de hoogte van uw pensioen valt ook iets te kiezen. Bijvoorbeeld eerst een hoger pensioenbedrag en daarna een lager pensioenbedrag. Of andersom.

Bekijk uw pensioenkeuzes

Bekijk hier de pensioenkeuzes die u bij ons hebt. Verdiep u in de gevolgen van de keuzes. Zo kiest u bewust voor uw pensioen op maat. Kijk wel eerst wat de financiële gevolgen van uw keuzes zijn. Voor uzelf en voor uw partner. En voor uw inkomstenbelastingen en de hoogte van toeslagen of uitkeringen die u ontvangt.

Rekenen met Mijn Pensioenplan

Mijn Pensioenplan is een rekentool van ons fonds. Deze rekent voor u door welke gevolgen bepaalde keuzes hebben voor de hoogte van uw pensioen. Mijn Pensioenplan vindt u in ‘Mijn Pensioencijfers’. Met Mijn Pensioenplan vraagt u ook uw pensioen aan.

Vragen?

Veel informatie vindt u op onze website en in Mijn Pensioencijfers. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.