Nieuws

Juni: financiële positie blijft goed

De beleidsdekkingsgraad is een van de belangrijke meetinstrumenten om onze financiële positie aan af te lezen. Die beleidsdekkingsgraad daalde iets in juni van 140,5% naar 140,2%. De actuele dekkingsgraad steeg. Van 136,5% naar 138%.

Stand op 30 juni 2023

Deze twee dekkingsgraden vertellen ons elke maand hoe ons fonds er financieel voor staat. Hoe hoger de beleidsdekkingsgraad, hoe beter wij ervoor staan. Met de huidige beleidsdekkingsgraad laten we zien dat we genoeg buffers hebben om klappen op te vangen.

  • De actuele dekkingsgraad steeg van 136,5% naar 138%. Deze dekkingsgraad is een momentopname. Hij verschilt van dag tot dag. De financiële positie van het pensioenfonds verandert namelijk continu. Zo maken we winst of verlies met onze beleggingen en stijgt of daalt de rente.
  • De beleidsdekkingsgraad is een gemiddelde van de afgelopen 12 maanden van de actuele dekkingsgraad. Door de schommelingen van de actuele dekkingsgraad in de afgelopen maanden, zien we dat de beleidsdekkingsgraad iets is gedaald naar 140,2%.

Elke maand publiceren we de ontwikkeling van de dekkingsgraden en leest u de achtergrondinformatie over onze financiële positie.

Ontwikkelingen in juni

De beleggingen deden het goed. Ons vermogen steeg, waardoor onze dekkingsgraad ook steeg.
In juni is de rente licht gedaald. Hierdoor stegen onze verplichtingen. Als de verplichtingen stijgen, daalt de actuele dekkingsgraad.
Ons vermogen steeg echter meer dan onze verplichtingen. Dit resulteert in een stijging van de actuele dekkingsgraad.

Informatie

Bekijk de ontwikkelingen van onze financiële situatie in deze grafiek. Hier leest u ook meer achtergrondinformatie en uitleg over onze financiële positie en onze dekkingsgraden.