Nieuws

Uw Uniform Pensioenoverzicht komt er weer aan

Elk jaar ontvangen werknemers en gepensioneerden van ons fonds een nieuw Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Hierin staat de actuele stand van zaken van uw pensioen bij ons fonds. Ook ziet u wat er geregeld is als u arbeidsongeschikt wordt of komt te overlijden.

Controleer uw gegevens

Op onze website vindt u meer uitleg over de gegevens op uw UPO. Controleer altijd even of uw gegevens kloppen. Check bijvoorbeeld of de naam van uw eventuele partner goed op het overzicht staat. Maar ook of de bedragen in lijn zijn met vorig jaar. Bent u gescheiden en is dit voor 1 januari verwerkt? Dan moeten de bedragen op het UPO ook hierop aangepast zijn.

Drie scenario’s

De kans is natuurlijk erg klein dat er tussen nu en uw pensioendatum niets meer verandert. Daarom ziet u drie bedragen achter het ‘te bereiken pensioen’. Zo ziet u wat er met uw pensioen kan gebeuren als het met de economie beter of slechter gaat dan verwacht.
Deze scenario’s ziet u ook op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Op deze nationale pensioenwebsite kunt u ook een overzicht downloaden van uw totale pensioen (van verschillende werkgevers) en de AOW die u straks krijgt van de overheid. U kunt ook samen met uw partner inloggen om uw gezamenlijke pensioeninkomen te checken.

UPO’s in Mijn Pensioencijfers

Het UPO dat u dit jaar krijgt en de UPO’s van voorgaande jaren vindt u in Mijn Pensioencijfers. Log in op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers van deze website en kijk bij ‘Mijn Documenten’.
Laat u meteen uw e-mailadres achter als u bent ingelogd? Dat kan onder Direct regelen – Meer regelen.

Hebt u vragen over uw UPO? Lees dan de veelgestelde vragen over het UPO.
Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.