Digitaal is heel gewoon

Voortaan uw post digitaal? U regelt het eenvoudig zelf.

Wij stappen over op digitale communicatie. Dat betekent dat wij voortaan onze deelnemers zoveel als mogelijk per e-mail willen informeren als er persoonlijke pensioeninformatie klaar staat in Mijn Pensioencijfers. Zet uw voorkeur voor pensioenpost daarom op digitaal!

Als wij uw e-mailadres hebben en u hebt in Mijn Pensioencijfers aangegeven dat u pensioenpost digitaal wilt ontvangen, kunnen wij u sneller informeren over veranderingen. Bovendien is het beter voor het milieu en kunnen we beter zien of de informatie daadwerkelijk bij u bezorgd is. Bij digitaal ontvangt u brieven niet langer per post. In plaats daarvan krijgt u een e-mail als er persoonlijke pensioeninformatie digitaal beschikbaar is.

We zijn al op weg naar een digitale toekomst

Eind 2022 heeft bijna 30% van onze werknemers zijn e-mailadres doorgegeven in Mijn Pensioencijfers. Deze deelnemers krijgen in de loop van 2023 voor het eerst digitaal bericht als er pensioenpost voor hen klaar staat. Dat geldt ook voor bijna 30% van onze gepensioneerden. Onze oud-werknemers zijn nog maar met 10% digitaal vertegenwoordigd.

Eenvoudig te regelen

Kiest u ook voor digitaal communiceren? Wacht niet langer en ....

  1. Log in met uw DigiD op Mijn Pensioencijfers. Als u voor het eerst inlogt, vragen wij naar uw e-mailadres én kunt u meteen aanvinken dat u pensioenpost digitaal wilt ontvangen.
  2. Hebben wij uw e-mailadres al of wilt u het wijzigen? Log dan in op Mijn Pensioencijfers en controleer of u ‘digitale communicatie’ hebt aangevinkt. Dat kan bij Direct regelen – Pensioeninformatie.

Wilt u toch liever pensioeninformatie op papier? Dan wijzigt er voor u niets, want standaard staat pensioeninformatie op ‘post’.

Mijn Pensioencijfers: makkelijk én veilig

  • Al uw persoonlijke pensioeninformatie op één plek
  • Veilig en duurzaam
  • Actueel en snel
  • Pensioenzaken online regelen

Als de e-mail niet aankomt

Wij sturen bericht per e-mail als er pensioenpost voor u klaar staat. Kan onze e-mail niet bezorgd worden, ontvangen wij daarvan automatisch een bericht. Oorzaak kan een typefout in uw e-mailadres zijn, uw mailbox is ‘vol’ of er is een andere storing. In dat geval krijgt u van ons alsnog een brief per post met de melding dat er persoonlijke informatie digitaal beschikbaar voor u is. U mist dus geen belangrijke pensioenpost.

Wij gaan netjes om met uw gegevens

Het spreekt voor zich dat wij heel zorgvuldig omgaan met al uw gegevens. Uw e-mailadres gebruiken we straks alleen voor persoonlijke pensioeninformatie (zoals uw Uniform Pensioenoverzicht, de jaaropgave en bruto-netto-specificaties voor gepensioneerden) en publieke pensioencommunicatie (zoals een digitaal nieuwsbericht) van ons fonds.

Wilt u meer weten over hoe wij in lijn met de wet met al uw gegevens omgaan?
Lees dan de Privacyverklaring op onze website.