Digitaal is heel gewoon

Voortaan uw post digitaal? U regelt het eenvoudig zelf.

Wij stappen over op digitale communicatie. Dat betekent dat wij voortaan onze deelnemers zoveel als mogelijk per e-mail willen informeren als er persoonlijke pensioeninformatie klaar staat in Mijn Pensioencijfers. Zet uw voorkeur voor pensioenpost daarom op digitaal!

Als wij uw e-mailadres hebben en u hebt in Mijn Pensioencijfers aangegeven dat u pensioenpost digitaal wilt ontvangen, kunnen wij u sneller informeren over veranderingen. Bovendien is het beter voor het milieu en kunnen we beter zien of de informatie daadwerkelijk bij u bezorgd is. Bij digitaal ontvangt u brieven niet langer per post. In plaats daarvan krijgt u een e-mail als er persoonlijke pensioeninformatie digitaal beschikbaar is.

We zijn al op weg naar een digitale toekomst

Begin 2023 heeft 31% van onze werknemers zijn e-mailadres doorgegeven in Mijn Pensioencijfers. Deze deelnemers krijgen in de loop van 2023 voor het eerst digitaal bericht als er pensioenpost voor hen klaar staat. Dat geldt ook voor 38% van onze gepensioneerden. Onze oud-werknemers zijn nog maar met 17% digitaal vertegenwoordigd.

Eenvoudig te regelen

Kiest u ook voor digitaal communiceren? Wacht niet langer en ....

  1. Log in met uw DigiD op Mijn Pensioencijfers. Als u voor het eerst inlogt, vragen wij naar uw e-mailadres én kunt u meteen aanvinken dat u pensioenpost digitaal wilt ontvangen.
  2. Hebben wij uw e-mailadres al of wilt u het wijzigen? Log dan in op Mijn Pensioencijfers en controleer of u ‘digitale communicatie’ hebt aangevinkt. Dat kan bij Direct regelen – Meer regelen - Pensioeninformatie.

Wilt u toch liever pensioeninformatie op papier? Dan wijzigt er voor u niets, want standaard staat pensioeninformatie op ‘post’.

Mijn Pensioencijfers: makkelijk én veilig

  • Al uw persoonlijke pensioeninformatie op één plek
  • Veilig en duurzaam
  • Actueel en snel
  • Pensioenzaken online regelen

Als de e-mail niet aankomt

Wij sturen bericht per e-mail als er pensioenpost voor u klaar staat. Kan onze e-mail niet bezorgd worden, ontvangen wij daarvan automatisch een bericht. Oorzaak kan een typefout in uw e-mailadres zijn, uw mailbox is ‘vol’ of er is een andere storing. In dat geval krijgt u van ons alsnog een brief per post met de melding dat er persoonlijke informatie digitaal beschikbaar voor u is. U mist dus geen belangrijke pensioenpost.

Wij gaan netjes om met uw gegevens

Het spreekt voor zich dat wij heel zorgvuldig omgaan met al uw gegevens. Uw e-mailadres gebruiken we straks alleen voor persoonlijke pensioeninformatie (zoals uw Uniform Pensioenoverzicht, de jaaropgave en bruto-netto-specificaties voor gepensioneerden) en publieke pensioencommunicatie (zoals een digitaal nieuwsbericht) van ons fonds.

Wilt u meer weten over hoe wij in lijn met de wet met al uw gegevens omgaan?
Lees dan de Privacyverklaring op onze website.