Nieuws

Februari: onze financiële positie is goed

De beleidsdekkingsgraad is een van de belangrijke meetinstrumenten om onze financiële positie aan af te lezen. Die beleidsdekkingsgraad steeg in februari van 141,7% naar 142,1%. De actuele dekkingsgraad steeg van 134,1% naar 138%.

Stand op 28 februari 2023

Twee dekkingsgraden vertellen ons elke maand hoe ons fonds er financieel voor staat. Hoe hoger de beleidsdekkingsgraad, hoe beter wij ervoor staan. Met de huidige beleidsdekkingsgraad laten we zien dat we genoeg buffer hebben om klappen op te vangen.

  • De actuele dekkingsgraad steeg van 134,1% naar 138%. Deze dekkingsgraad is een momentopname. Hij verschilt van dag tot dag. De financiële positie van het pensioenfonds verandert namelijk continu. Zo maken we winst of verlies met onze beleggingen en stijgt of daalt de rente.
  • De beleidsdekkingsgraad is een gemiddelde van de afgelopen 12 maanden van de actuele dekkingsgraad. De beleidsdekkingsgraad steeg verder naar 142,1%.

Elke maand publiceren we de ontwikkeling van de dekkingsgraden en leest u de achtergrondinformatie over onze financiële positie.

Meer ontwikkelingen in februari

De stijging van de actuele dekkingsgraad is met name te danken aan de hogere rente. Dat is goed nieuws want dan dalen onze verplichtingen. Als de verplichtingen dalen, stijgt onze dekkingsgraad.
De beleggingen deden het helaas iets minder goed. Hierdoor daalde onze vermogen.
Het effect van de stijgende rente was groter dan de daling van ons vermogen en dat zien we terug in de stijging van de actuele dekkingsgraad.

Informatie

Bekijk de ontwikkelingen van onze financiële situatie in deze grafiek. Hier leest u ook meer achtergrondinformatie en uitleg over onze financiële positie en onze dekkingsgraden.