Nieuws

1 mei Dag van de Arbeid: u werkt één dag per week voor uw pensioen

Op 1 mei was de Dag van de Arbeid. Over arbeid gesproken: wist u dat de kosten die u en uw werkgever samen betalen aan uw pensioen, gemiddeld ongeveer even hoog zijn als 20% van een brutosalaris?

U en uw werkgever betalen samen elke maand een flink bedrag voor uw pensioen. Bij PF DHL betaalt de werkgever 50% van de totale kosten. U betaalt zelf de rest in de vorm van pensioenpremie, die wordt ingehouden op uw brutosalaris. Deze bedragen bij elkaar opgeteld zijn zo’n 20% van het brutosalaris.

Dat is ongeveer 1 werkdag voor een fulltime medewerker! Dan wilt u toch wel weten wat er met al dat geld gebeurt? En hoeveel u daar later aan overhoudt? Daarom is het goed om minimaal één keer per jaar te kijken hoe uw inkomen voor later ervoor staat.

Mijn Pensioencijfers: uw persoonlijke pagina

Wilt u weten hoe uw eigen financiële plaatje eruitziet als u met pensioen gaat? Log dan in op Mijn Pensioencijfers. U ziet daar in één oogopslag hoeveel pensioen u hebt opgebouwd bij ons. U kunt er ook zaken zelf direct regelen of wijzigingen doorgeven.  

Vragen?

Veel informatie vindt u op onze website en in Mijn Pensioencijfers. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.