Nieuws

Februari: Onze dekkingsgraden zijn gestegen

Onze actuele dekkingsgraad is in februari -na een dip in januari van dit jaar- weer gestegen. De beleidsdekkingsgraad steeg ook.

Hoe staan we ervoor?

Dit was de stand op 28 februari 2022:

  • De actuele dekkingsgraad steeg van 130,2% naar 134,2% naar
  • De gemiddelde dekkingsgraad over de afgelopen 12 maanden, de beleidsdekkingsgraad, steeg verder van 129,4% naar 130,4%

Ons fonds is financieel helemaal ‘gezond’ bij een beleidsdekkingsgraad van 117,7%. Dat betekent dat voor elke € 100 die we (in de toekomst) aan pensioen moeten uitbetalen er € 117,70 aan vermogen in kas moet zijn. Het is dus positief dat onze beleidsdekkingsgraad ook afgelopen maand verder is gestegen en ruim hoger is dan de vereiste dekkingsgraad. 

De beleidsdekkingsgraad nu laat zien dat we genoeg buffer hebben om klappen op te vangen.

Ontwikkelingen in februari

Actuele dekkingsgraad

In februari steeg de rente verder. Een stijgende rente is goed voor onze financiële positie. Ons fonds heeft dan minder geld nodig om (in de toekomst) alle pensioenen te kunnen betalen. Onze beleggingen hebben het niet goed gedaan in februari en ons vermogen nam af. De uitkomst van plus- en minpunten in februari betekent dat onze financiële positie beter is dan een maand eerder.

Beleidsdekkingsgraad

De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de laatste 12 actuele dekkingsgraden. Elke maand verdwijnt de ‘oudste’ actuele dekkingsgraad uit dit gemiddelde en wordt de ‘nieuwe’ actuele dekkingsgraad toegevoegd. De actuele dekkingsgraad van eind februari 2022 was hoger dan de actuele dekkingsgraad van februari 2021 (die nu uit het gemiddelde is verdwenen). Hierdoor is de beleidsdekkingsgraad afgelopen maand verder gestegen.

Meer informatie

Bekijk de ontwikkelingen van onze financiële situatie in deze grafiek. Hier leest u ook meer achtergrondinformatie en uitleg over onze financiële positie en onze dekkingsgraden.

Bron: Bestuur