Wat doet ons fonds als u te weinig of teveel pensioen ontvangt?

Het komt gelukkig bijna nooit voor dat er te weinig of teveel pensioen wordt uitbetaald. Een pensioenadministratie zit goed in elkaar en wordt geregeld gecontroleerd door interne en externe controleurs. Maar heel af en toe kan het gebeuren dat een pensioenfonds te weinig of teveel pensioen betaald. Wat gebeurt er dan?

Zo snel mogelijk nabetaling

Hebt u te weinig pensioen ontvangen? U krijgt bericht van ons. Het volledige bedrag dat te weinig is uitbetaald wordt zo snel als mogelijk aan u overgemaakt.

En omgekeerd…

Hebt u teveel pensioen ontvangen, dan nemen we eerst contact met u op. Wij leggen u uit waarom uw pensioenuitkering wordt aangepast en in welke maand uw maandelijkse pensioenuitkering wordt aangepast.
U ontvangt vervolgens nog een brief met uitleg en de wijze waarop de terugbetaling wordt geregeld:

  • heeft ons fonds verkeerde informatie van instanties gekregen of is er een fout in de administratie gemaakt, dan betaalt u nooit meer dan maximaal over één jaar het teveel betaalde pensioen (in termijnen) terug
  • hebben wij van u verkeerde informatie gekregen, dan vragen we u om het volledige bedrag terug te betalen. We leggen geen boetes op, want we gaan er standaard vanuit dat u dat per ongeluk hebt gedaan

Wat kunt u zelf doen?

  • Doe geregeld de pensioencheck. Als u weet hoe uw pensioen ervoor staat, komt u niet voor verrassingen te staan.
  • Geef het juiste rekeningnummer door als u uw pensioen aanvraagt of als u van bankrekening wisselt. Stuur een kopie van uw bankafschrift mee, zodat wij het opgegeven nummer kunnen controleren.
  • Neem direct contact met ons op als u ziet dat er rare bedragen uitbetaald zijn. Bijvoorbeeld, als u plots veel te veel of veel te weinig pensioen krijgt of 2 x precies hetzelfde bedrag.

Zo zorgen we er samen voor dat iedereen het pensioen krijgt waar hij of zij recht op heeft.

Bent u het niet eens met het besluit van ons fonds? U hebt de mogelijkheid om een klacht in te dienen. Op deze pagina van onze website leest u hoe dit werkt.